nefelj bejegyzései

Abortusz-gyógyulás

Ne félj, nem ítéllek el…hétvége lesz 2017.jún.29-júl.2 között Máriabesnyőn

A lelki hétvége gyümölcséről  egy korábbi résztvevőnk, Marie – 1 percben – így vallott:

——————————————————————————————————————————————————

2014.aug_kaktuszdr.B. Anna életútja megváltozott

Ez a címe annak a katolikus lelkigyakorlatnak, amire készülök. Olyan ez, mint egy állomás a keresztúton. Miért szánok erre pénzt és időt? Azért meg szükségesnek tartom. Nem megy tovább az életem nélküle. A következő lépés az élettervemben a gyermekvállalás. Akkor miért megyek egy olyan lelkigyakorlatra, amit abortusz megélő nőknek szerveznek? Azért mert ezt a rettenetes gyilkosságot egy védtelen magzat ellen én is elkövettem. Feláldoztam első szülött gyermekemet az orvosi egyetem okleveléért vívott harc oltárán. Nem volt más választásom. Ezzel utólag már nem tudok védekezni. Megijedtem, a nagy félelem elvette a józan eszem. Ez már közelebb áll a valósághoz. Hogyan tudtam ennyire tehetetlen lenni?  ……………….folytatásért kattints rá:

Ne félj-rehabilitacio_drBAnna

 

Ne félj, nem ítéllek el! – kiút az abortusz okozta fájdalomból

Abortuszod volt, és még mindig bánt?  Van rá orvosság!
Megfogant benned egy kis élet, és nem tudsz dönteni? Van kiút!
Nem vagy egyedül – gyógyulhat a bűntudat, a fájdalom, van mindig megoldás………

Máriabesnyőre egy hétvégére hívunk, ami visszahozza életedbe a fényt:
2017. márc.23-26
2017. jún.29-júl.2
2017. szept.28-okt.1
Szeretettel várunk a munkatársainkkal együtt:
Kovács Ferenc diakónus
Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó

Telefon: +36 20 823 22 01 (Mária)
Jelentkezés: az info@ matersalvatoris.hu e-mail címen,
Megkeresésedet bizalmasan kezeljük.0631P Hazatérés  (Tékozló fiú)
A rendszeres vallásgyakorlás nem feltétele a részvételnek.

Ne félj, ne aggódj, ne sírj, ne bánkódj …

A lelkigyakorlatot követően négy kisbaba már megszületett!Magzatvesztők lelkigyakorlatára szeretettel hívunk és várunk:

Mária, Ferenc a munkatársakkal, tanúságtevő testvérekkel (Email: nefeljnemitellekel@gmail.com)

                                                     2017-jan-26-29-ne-sirj_ne_bankodj_vac
– Elhiszed, hogy békét kaphatsz szívedbe?
– Elhiszed, hogy még Téged is megajándékozhat az Isten?

Olvasd el Teodóra reményt adó vallomását: 2016-imaereje_megszuletett_kislanyunk

2016 őszi hétvégéink

      Kedves Testvéreim!

Tudjátok, hogy 2009 óta foglalkozunk az abortuszuk miatt szenvedő anyákkal, apákkal, egészségügyben érintettekkel a „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlataink keretében.
Magyarországon is sokan hordozzák rejtve, magányosan sebeiket, olykor évtizedeken keresztül.
Az abortusz nyomot hagy a szívben akkor is, ha annak idején nem tudta az illető, hogy mit cselekszik.
Az abortuszt követő tünet együttes nem a vallásosság függvénye, ezért hétvégéinkre gyakran jönnek olyanok, akik még sose találkoztak az élő Isten szeretetével.
Munkánk során láttuk, hogy a sebek begyógyulnak, s a résztvevők élete megújul és örömteli lesz. Szívből fakadó megtéréseknek, házasság és más kapcsolatok rendezéseknek, nem remélt gyermek születésének lehettünk tanúi a mintegy 200 résztvevő között.

Legközelebbi hétvége ideje: 2016.szeptember29-október 2, a helye: Gödöllő-Máriabesnyő
Várunk szeretettel: Mária&Ferenc

2016. éves

 

„NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL! – KIÚT AZ ABORTUSZ OKOZTA FÁJDALOMBÓL”

2016. április 28.-május 1. Máriabesnyő          Az élet az elsőtől az utolsó percig szent.

Aki házas életet él, az élet keletkezésének első lépését megtette. Amikor dönt az aktus mellett. A megfogant embrió személy, ember lesz belőle, ha hagyják élni, fejlődni, növekedni. Anya nem birtokosa a magzatnak, de lehetőséget ad neki, hogy 9 hónap múlva a gyermek megszülethessen.

Az abortusz életellenes cselekedet
Akár tudja valaki, hogy az abortusz bűn, akár nem, attól még utána ugyanolyan testi-lelki problémái lehetnek. Mára nevet adtak neki, posztabortusz tünet együttesnek hívják.
Sokkal többeknek van szégyen a szívében, bűntudata, lelki szomorúsága, mint ahányan vallásosak. Hétvégéinken a nők kétharmada beszélt a bűntudat érzéséről, de csak egyharmada mondta magát vallásosnak. Sokan úgy vélik, hogy a vetélés, meddőség, vagy a kudarc az életükben az Isten büntetése. Ha valaki nem vallásos, akkor a „sors” büntetésének nevezi. Pedig csupán a tettének természetes következménye.

Melyek abortusz után a jellemző tünetek?
A posztabortusz tünet együttes egy elakadt, gyászfeldolgozási folyamathoz hasonlítható. Olyan, mintha „nem történt volna semmi”. Különösen fájdalmassá teszi, hogy a veszteség okozója és elszenvedője is ugyanő.
A tünetek rendkívül sokfélék: a szorongás, harag, düh, csökkent önértékelés, vetélés, meddőség, alvászavarok, depresszió, öngyilkossági késztetés.
Időben változóan tör elő a beavatkozás emléke: az abortusza napján, álomban. Az élő gyermek születésnapján arra gondol, akinek soha sem süthet tortát.
Riasztó szám: terhességmegszakítás után a párkapcsolatok 70 %-a tönkremegy.
Óvatos becslés szerint Magyarországon a nők 40 %-a szenved a különböző a fájó következmények miatt. (50 év alatt 6,5 millió legális terhességmegszakítás történt!)

Van gyógyulás, első lépése: a szembenézés
M. Simon würtzburgi pszichológus szerint a nők 80 százaléka szenved az abortusz után a mentális egészség megromlása miatt. Tény, hogy vannak, akiknek, egy darabig nem okoz gondot, de mi nem velük foglalkozunk. Senkit nem ítélünk el, és nem akarunk senkinek a lelkiismerete lenni.
Egy ideig el lehet némítani a szív hangját, ez évtizedekig is eltarthat, de egy szülés, vetélés, a klimax, gyász, válás, valamilyen krízis az illető életében előhozza az elfeledettnek gondolt traumát. Ekkor elemi erővel előtör a szőnyeg alá söpört fájdalom. Harag, vád ébred a nőben mindazokkal szemben, akik rábeszélték, akik nem segítettek nehéz helyzetében, senki nem mondta, hogy „ne tedd”.
Istennel szemben sem ritka a harag: „ha szeret, ezt miért nem akadályozta meg”. Ezért a korábbi vallásgyakorlat elmarad a személy életében.
Amikor az anya, az apa, sőt az abortuszban valami módon érintett személy (szülő, barát, egészségügyi dolgozó) már nem bűnbakot keres, nem mentegeti magát, hanem felismeri saját felelősségét a várandóság megszakításában, őszintén bánja tettét, akkor jön el a bocsánatkérés, a kiengesztelődés, a szentgyónás ideje.

„Ne félj, nem ítéllek el! – Kiút az abortusz okozta fájdalomból”
Az abortuszt követő tünet együttes – sokkal gyakoribb, mint gondolják. Ezek az emberek segítségre szorulnak. Nem lehet egy életet leélni ilyen be nem gyógyult sebekkel. Megtapasztaltuk, hogy a hétvége egy megújult élet kezdete lehet.
Három napos hétvégéink gyümölcsei:
Az életátgondolást is szolgáló lelkigyakorlatainkon megtapasztalhatják résztvevőink, hogy van gyógyulás és újrakezdés még ebben a szégyellni való és tabunak tekintett helyzetben is. i Az Istennel, másokkal, önmagával való megbékélést hitbeli megújulás követi. A részvételnek ezért sem feltétele a rendszeres vallásgyakorlat.
Megosztjuk néhány hölgy vallomását:
• Az abbamaradt tanulást folytatja. „Abortuszom után képtelen voltam levizsgázni a főiskolán. Feladtam. Depresszióval kezeltek, de az önmarcangolás nem múlt el. Most újra –igaz egy másik – képzésre jelentkeztem. Érdekel. Remélem, vizsga előtt nem torpanok meg.”
• Munkát keresett és elégedett vele. „Úgy gondoltam, nem vagyok alkalmas, hogy végzettségem szerinti munkát végezzek. Asszisztensként dolgoztam. Ma már orvos vagyok, tudok segíteni másoknak.”
• Anya elmondta felnőtt gyermekének történetét, hogy ő soha ne tegye. „Először féltem megmondani lányaimnak, hogy lehetne még testvérük. Tartottam attól, hogy lenéznek, megítélnek miatta. Kértem, soha ne tegyék, ha bajba kerülnek, segítek. Nem mondom, hogy megdicsértek érte, de kapcsolatunk őszintébb lett.”
• Rátalált az Istenre. „40 évesen elkezdtem hittanra járni, elsőáldozó lettem.”
• Házasságrendezés – „összebútorozás” (laza együttélés) helyett. „Megtaláltam az „igazit”, egyházi házasságot kötöttünk. Megszűnt a frusztráció, a „minden mindegy” érzés. Más, mint a csak arra napra igaz együttélés. Lehet egymásra számítani. Ez biztonságérzetet ad.”
• Örömmel fogadott gyermek született. „Kétféle kapcsolatból két kamasz fiam van. A jelenlegi élettársammal 5 éve élünk együtt, de a várt baba nem jött. Úgy éreztem, a Sors megbüntetett, hogy nem fogadtam el fiatalon az érkezőket. A hétvége után 42 évesen megfogant kislányom. Boldogok vagyunk.”

Isten sosem ejt hibát!

„Ne félj, nem ítéllek el! –kiút az abortusz okozta fájdalomból” – lelkigyakorlat vezetőiként szeretettel várjuk jelentkezését:
Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó,
Kovács Ferenc állandó diakónus

♥A plakát letölthető.

☺Tudod-e, hogy a tavalyi váci lelkigyakorlaton résztvevő vetélésük fájdalmát hordozók mindegyike szült, vagy épp várandós?

Te fájdalmad sebeit is képes az Isten begyógyítani. Próbáld meg!

Gyere Te is!

Szeretettel várunk a munkatársainkkal együtt: Mária&Ferenc

2016 évi “Ne félj…” hétvégés terveink

 

Sokféleképpen mondhatunk igent az életre, s ha ez mégsem sikerült, az Úr kegyelmére bízhatjuk helytelen lépésünk terhét. A rossz döntés – abortusz – okozta lelki következményektől a „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlatokon sokan tették az Úr elé terhüket: megszabadultak bűntudatuktól és a lelki gyógyulás útjára léptek.

2016.január 28-31 VÁC.
Ne félj, ne aggódj! – Magzatvesztők lelkigyakorlata

Azokat hívjuk (elsősorban), akik gyermeküket spontán vetélés, halva születés miatt veszítették el. Örömhír: Elmúlt évi lelkigyakorlat óta a résztvevők közül 3 anyukának kisfia született, és egy növekvő kisbabáját méhében hordozza. Jelentkezés:

Althann Vendégház és Konferencia Központ 2600 Vác, Budapesti főút 5-7.

Tel: +36 27 814 200 althannhazvac@matersalvatoris.hu

 Letölthető plakátunk:
2016. január 28-31. Vác

2017 januárjában is tervezünk „Ne félj, ne aggódj, ne sírj ne bánkódj!” mottóval hétvégét.

♥♥♥♥♥♥♥♥

2016. április 28-május 1 Máriabesnyő
Ne félj, nem ítéllek el! – kiút az abortusz okozta fájdalomból

Tel.: +36 28 420 176
Tel./Fax: +36 28 510 742
info@matersalvatoris.hu
http://www.matersalvatoris.hu

Letölthető plakátunk:

2016. április 28.-május 1. Máriabesnyő

♥♥♥♥♥♥♥♥

2016. szeptember 29-október 2 Máriabesnyő
Ne félj, nem ítéllek el! – kiút az abortusz okozta fájdalomból – elsősorban a 40 év alatti érintett nőket, férfiakat hívjuk.

Tel.: +36 28 420 176
Tel./Fax: +36 28 510 742
matersal@invitel.hu
http://www.matersalvatoris.hu

♥♥♥♥♥♥♥♥

2016. október 27-30 Máriabesnyő
Ne félj, nem ítéllek el! – kiút az abortusz okozta fájdalomból

Tel.: +36 28 420 176
Tel./Fax: +36 28 510 742
matersal@invitel.hu
http://www.matersalvatoris.hu

♥♥♥♥♥♥♥♥

2015. november 24-27 Máriabesnyő
Ne félj, nem ítéllek el! - Ha fájdalom van a szívében azért, mert valamikor tanácsával, cselekedetével valakit az abortuszhoz segített, szeretettel várjuk a lelkigyakorlatra történetének feldolgozására.

Tel.: +36 28 420 176
Tel./Fax: +36 28 510 742
matersal@invitel.hu
http://www.matersalvatoris.hu

Szeretettel várjuk munkatársainkkal együtt:

Kovácsné Treer Mária & Kovács Ferenc

Érdeklődhet mobilon: 20/823 2201 számon, vagy nefeljnemitellekel@gmail.com e-mail címen.

Szombathelyi hétvége elmarad

Kedves “Ne félj” lelkigyakorlat iránt Érdeklődő!

A SZOMBATHELYI HÉTVÉGE OKTÓBERBEN NEM LESZ MEGTARTVA,

 2016 első felében, – egy később meghatározandó időpontban – tervezzük.
Sajnáljuk, hogy ezt az időpontot le kellett mondanunk.
Bocsánatot kérünk mindazoktól, akik erre az alkalomra tervezték, hogy eljönnek.
Tisztelettel köszönti:
Mária&Ferenc

2015 őszi “Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlataink

Ne félj, nem ítéllek el!

Van kiút a magzatvesztés, az abortusz okozta lelki fájdalomból!

Őszi lelkigyakorlataink Máriabesnyőn,

2015. szeptember 17-20 közötti hétvégére az
abortuszban érintett nőket és férfiakat;

2015. november 26-29 közötti hétvégére az
abortuszban közreműködő egészségügyi munkatársakat várjuk.

ÉRDEKLŐDHET telefonon: +36/20-823-2201 és e-mail: nefeljnemitellekel@gmail.com

JELENTKEZÉS: Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban telefonon: 06-28/420 176 vagy e-mailen: info@matersalvatoris.hu

(A részvételnek nem feltétele a rendszeres vallásgyakorlat. Megkeresését bizalmasan kezeljük.)

Info: www.abortusz-nefeljnemitellekel.hu

Szeretettel hívjuk: Mária&Ferenc

A plakátunk letölthető:

2015mariabesnyő